Polévka z medvědího česneku

Medvědí česnek roste volně v lesích, používá se jeho nať jako bylinka. Na jaře je k dostání na farmářských trzích. Svěží zelená vzpruha, první posel jara, trumfne okoukanou špenátovku 😉

polevka_z_medvediho_cesneku

3 brambory, nakrájené na malé kousky
svazek medvědího česneku
750 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
100 ml smetany
muškátový oříšek
sůl, bílý mletý pepř

medvedi_cesnek

Brambory dejte vařit do vývaru.

Listy česneku důkladně omyjte a nakrájejte nahrubo.

Když jsou brambory skoro měkké, přidejte česnek a jen krátce povařte.

Pomocí tyčového mixéru rozmixujte na krém – nemusí být úplně hladký, kousky mu dodají zajímavou texturu. Přidejte smetanu a prohřejte.

Dochuťte solí, pepřem a trochou muškátového oříšku (2-3 „strouhnutí“ – nezapomeňte, že muškátový oříšek je halucinogenní).


Další tipy na využití medvědího česneku najdete tady.

1 komentář: „Polévka z medvědího česneku

  1. Pingback: Medvědí česnek | Kvíčala na talíři

Napsat komentář