Tzatziki

Vzpomínka na Řecko, hodí se k masům i rybě.

tzatziki

350 g hustého bílého jogurtu*
1 salátová okurka
1/2 stroužku česneku, utřeného
3 lžíce olivového oleje
kopr, nasekaný; množství podle chuti; můžete použít i sušený, toho je ale potřeba víc
sůl, pepř


*ideálně řecký, v nejhorším poslouží i např. Choceňský

Okurku nastrouhejte nahrubo. Velmi důkladně z ní vymačkejte co nejvíc přebytečné vody. Skvělé je dát ji do cedníku, zatížit nějakou těžkou miskou a nechat vykapat.

Přidejte ostatní ingredience a důkladně zamíchejte. Rozhodně nešetřete koprem.

3 komentáře: „Tzatziki

  1. Pingback: Masové kuličky s lilkem | Kvíčala na talíři

  2. Pingback: Masové šištičky s arašídy | Kvíčala na talíři

  3. Pingback: Vepřové souvlaki | Kvíčala na talíři

Napsat komentář