Aromatický a lehce štiplavý kořen zázvoru už sežene téměř v každé zelenině, super- i hypermarketu a ve vietnamských večerkách. Nenechte se stresovat velkými kusy a odlomte se větvičku dle potřeby, ale můžete vzít i víc – v lednici pár týdnu vydrží.
Zázvor se vaří poměrně dlouho, proto ho do rychlých jídel doporučuji nastrouhat na jemno. Použijte i šťávu, které pustí docela dost.
Pingback: Rýžové závitky | Kvíčala na talíři
Pingback: Thajské masové kuličky | Kvíčala na talíři
Pingback: Citronové kuře s brokolicí | Kvíčala na talíři
Pingback: Kachní prsa s křupavými nudlemi | Kvíčala na talíři
Pingback: Medový losos s limetkou | Kvíčala na talíři
Pingback: Zázvorové nudle s houbami šiitake | Kvíčala na talíři
Pingback: Indická čočka | Kvíčala na talíři
Pingback: Batátová polévka se zázvorem | Kvíčala na talíři
Pingback: Mrkvová polévka | Kvíčala na talíři
Pingback: Pikantní rajčatová omáčka s tuňákem | Kvíčala na talíři