Ano, je to dlouhý recept plný prapodivného koření. Ale je naprosto vynikající a má autentickou vůni i chuť, takže trocha běhání po kořenářství se vyplatí (v Praze např. U Salvátora).
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce hnědých hořčičných semínek
2 menší sušené chilli papričky
3 listy kaffir lime leaves (koupila jsem v hypermarketu Tesco)
2 cibule, nakrájené na plátky
2 lžičky mletého koriandru
2 lžičky garam masaly
2 lžičky kurkumy
1 plechovka krájených rajčat
800 g brambor, oloupaných a nakrájených na velikost sousta
1 velká plechovka kokosového mléka (400 ml)
sůl
K podávání můžete připojit okurkovou omáčku: 150 g bílého jogurtu, kůra a šťáva z 1/2 limety, nahrubo nastrouhaná půlka salátové okurky, hrst listů koriandru, sůl, pepř).
V tlustostěnném hrnci, ke kterému máte pokličku, rozpalte olej a opečte na něm hořčičná semínka, chilli a kaffirové listy, dokud nezačnou semínka prskat.
Přidejte cibuli a nechte ji změknout.
Vmíchejte zbývající koření, nechte půl minuty provonět a přidejte rajčata.
Nasypte brambory, přilejte kokosové mléko a cca 200 ml horké vody.
Přiveďte k varu a pod pokličkou nechte pomalu vařit do změknutí brambor. Dosolte podle chuti.